ALLE KOULUIKÄISET

SCT:n suosittu lasten luistelukoulu käynnistyy jälleen syyskuussa 2019! Ilmoittautuminen tapahtuu nettisivujen kautta. Lisätietoa luistelukoulusta ja ryhmistä: valmentajat.sct@gmail.com.​

Luistelukoulun syyskausi luistellaan 2.9. – 14.12. Luistelukoulun syyskausi päättyy tunnelmalliseen joulunäytökseen. Jokaiselle harjoitusviikolle on suunniteltu mahtavia mukaansatempaavia teemoja. Tule mukaan rohkeasti kokeilemaan jäällä liukumista ja vauhdin huumaa kanssamme! Luistelu on kiva ja pidetty harrastus!

Luistelukoulun harjoitusajat ja -ryhmät syyskaudella 2019

Maanantaisin Impivaaran jäähalli klo 17.15-18.00
– 2014-2015 syntyneet (myös aloittelevat eskari-ikäiset)
– 2016 ja myöhemmin syntyneet (vanhemmat ovat tervetulleita jäälle lapsen tueksi)

Perjantaisin Kupittaan jäähalli klo 17.15-18.00
– 2014-2015 syntyneet (myös aloittelevat eskari-ikäiset)
– 2016 ja myöhemmin syntyneet (vanhemmat ovat tervetulleita jäälle lapsen tueksi)

Hinta: 30€ (1krt/vko), 50€ (2krt/vko)

(Edellyttää, että luistelijan huoltaja rekisteröityy Hoika-sivustolle seuran antamien ohjeiden mukaisesti. Ohjeet lähetetään huoltajalle ennen luistelukoulun alkamista sähköpostitse. Rekisteröimällä  luistelija saa tapaturmavakuutuksen. Luistelukoulu sisältää myös seuran jäsenmaksun.)

Lasku lähetetään kaikille ilmoittautuneille, hyvitys ainoastaan lääkärintodistusta vastaan. Uusille jäsenille yksi ilmainen kokeilukerta.

Luistelukouluumme ovat tervetulleita kaikki luistelusta kiinnostuneet tytöt ja pojat aikaisempaan luistelukokemukseen katsomatta. Luistelukoulustamme löytyy kaikille omaa tasoa ja ikää vastaava pienryhmä. 

Luistelukoulussa harjoitellaan ja opitaan perusluistelutaitoa leikkimielellä, mutta silti tavoitteellisesti. Jokaiselle kerralle on oma teemansa. Tavoitteena on oppia oikea luisteluasento, alkeisluistelua eteen ja taakse, sirklausta, erilaisia liukuja eteen ja taakse, oikeanlainen jarrutus, kaaria, käännöksiä, piruetteja ja hyppyjä. Harjoitteiden avulla lapsen tasapaino, rytmitaju sekä vartalonhallinta kehittyvät. Luistelun lisäksi luistelukoulussa harjoitellaan ryhmässä toimimista sekä sosiaalisia taitoja. Jäällä luistelukoululaisia opettavat luistelukouluohjaajat sekä taitoluisteluvalmentajat.

Kaikki luistelukoululaiset pääsevät esiintymään myös SCT:n vuosittaisiin luistelunäytöksiin. Näytöksissä kaikki pääsevät esittelemään mitä ovat kauden aikana oppineet jäällä! Tavoitteena on, että jokainen luistelukoululainen saa positiivisia kokemuksia ja elämyksiä liikkumisesta sekä kiinnostuu myös upeasta lajista harrastuksena. Luistelukoulusta voi valmentajien suosituksesta siirtyä jatkamaan taitoluistelua yksinluistelun edistyneempiin harrastaja- tai kilparyhmiin. Vaikka luistelukouluharrastus ei jatkuisikaan taitoluistelujäille saakka, saa luistelukoulusta tärkeitä taitoja niin vapaa-ajalle ulkojäille kuin vaikkapa koulun liikuntatunneille. Luistelusta nauttii enemmän, kun osaa oikeanlaisen perustekniikan jo heti pienestä! 

VAKUUTUS:

Ryhmätapaturmavakuutus sisältyy luistelukoulun hintaan. Vakuutuksen on antanut Vakuutusyhtiö Pohjola, jonka konttoreista saa urheiluvahinkoilmoituslomakkeita tai vaihtoehtoisesti ilmoituksen voi täyttää myös netissä. Luistelukoulun ohjaajan tulee tapaturman sattuessa vahvistaa korvaushakemukseen, että vahinko on todella sattunut vakuutuksen korvauspiiriin kuuluvissa olosuhteissa.

VAATETUS:

Liikkuessa on tärkeää pitää huoli oikeanlaisesta vaatetuksesta sekä varusteista. Vaikka jäähalli on kylmä tulee luistellessa kyllä lämmin. Liian paksut ja kuumat vaatteet voivat tehdä liikkumisesta tukalaa ja jopa haitata oikeanlaisia liikeratoja. Suosittelemme luistelukoululaisille joustavaa kerrospukeutumista, jossa lapsi pystyy menemään kyykkyyn. Jäähallille ei turvallisuussyistä saa tulla likaisissa, hiekkaisissa pihavaatteissa, sillä hiekka jäällä aiheuttaa kaatumisen. Turvallisuussyistä myös luistelukypärän käyttö on pakollista luistelukoulussa ellei valmentaja toisin mainitse.

  • Hanskat (saattavat kastua)
  • Lämmin hengittävä kerrasto /sukkahousut /poolopaita
  • Verryttelypuku / tuulipuku
  • Luisteluhame / trikoot

LUISTIMET:

Luistelemaan opeteltaessa luistimet ovat kaikkein merkittävimmässä roolissa. Oikeanlaiset luistimet sekä hyvä terien kunto takaavat  käyttömukavuuden sekä tekevät oppimisesta helpompaa. Hyvät luistimet tukevat nilkkaa niin, että jalat pysyvät suorassa luistimilla käveltäessä / luistellessa.

Luistimilla käveltäessä kannattaa aina pitää teräsuojat päällä, sillä muuten terät tylsyvät helposti. Harjoitusten jälkeen luistimet tulee kuivata huolellisesti sekä nostaa kotona kuivumaan ruostumisen estämiseksi.

Vanhoja käytettyjä taitoluistimia voi löytää edullisesti mm. Facebookista ”SCT:n oma kirpputori”.

LUISTELUKOULUUN TULTAESSA:

Toivomme, että saavutte luistelukouluun hyvissä ajoin ennen tunnin alkua. Vaihtoaitioon on pääsy ainoastaan luistelijoilla sekä luistelukoulun ohjaajilla, avustajilla ja valmentajilla. Vanhemmat voivat mennä seuraamaan tuntia katsomoon. Tunnin päätyttyä vanhemmat voivat tulla luistelijoita vastaan koppiin auttamaan luistimien ja vaatteiden vaihdossa.

​​

Vastuuvalmentajat:

Jasmin Uttula, valmentajat.sct(at)gmail.com

Luistelukouluohjaajat:
Ava Aalto
Oona Aalto
Amanda Airo
Senja Engblom
Vanessa Heilimö
Matilda Karvonen
Julia Koskelo
Mari Koskinen
Lotta Levonen
Alisa Salminen
Tilla Tuominen
Hanna Uusitalo

Kaikki luistelukouluohjaajamme ovat osallistuneet Suomen Taitoluisteluliiton ja VALO:n ohjaajakoulutuksiin