ALLE KOULUIKÄISET

SCT:n lasten luistelukoulu pyörähtää käyntiin jälleen syyskuussa 2021! Ilmoittautuminen avataan nettisivujen verkkokauppaan lähempänä luistelukoulun alkua. Lisätietoa luistelukoulusta ja ryhmistä: luistelukoulu.sct@gmail.com.​

SCT:n luistelukoulussa jokaisella harjoitusviikolla on mahtavia mukaansatempaavia teemoja. Tule mukaan rohkeasti kokeilemaan jäällä liukumista ja vauhdin huumaa kanssamme! Luistelu on kiva ja pidetty harrastus!

Luistelukoulun harjoitusajat ja -ryhmät tammi-maaliskuussa 2021

Perjantaisin Kupittaan jäähalli klo 17.15-18.00
– 2015-2016 syntyneet (myös aloittelevat eskari-ikäiset)
– 2017 ja myöhemmin syntyneet (Vanhemmat ovat tervetulleita jäälle lapsen tueksi. Harjoitusaika valinnan mukaan 30 tai 45 minuuttia.)

Lauantaisin Varissuon jäähalli klo 12.15-13.00
– 2015-2016 syntyneet (myös aloittelevat eskari-ikäiset)
– 2017 ja myöhemmin syntyneet (Vanhemmat ovat tervetulleita jäälle lapsen tueksi. Harjoitusaika valinnan mukaan 30 tai 45 minuuttia.)
SCT järjestää mahdollisesti taitoluistelukilpailut muutamana lauantaina maaliskuussa. Mikäli kilpailut järjestetään, siirretään lauantain harjoituskerta kyseisiltä kerroilta toiseen päivään. Tästä tiedotetaan perheitä sähköpostitse.

Hinta: 50€ (1krt/vko), 70€ (2krt/vko)
Hinta sisältää vakuutuksellisen luistelupassin. Hyvitys laskusta ainoastaan lääkärintodistusta vastaan.

Huom! Koronarajoitusten vuoksi 15.1. – 28.2. välisenä aikana vain lapset voivat osallistua luistelukoulutunneille. Vanhemmat ovat tervetulleita jäälle sitten, kun koronarajoitukset sen sallivat. (päivitetty 3.2.)

Luistelukoululaisten koronavarotoimet (päiv. 8.1.2021):

  • vain yksi huoltaja/lapsi voi tuoda lapsen jäälle
  • aikuisen tulee kaupungin ohjeen mukaan käyttää kasvomaskia jäähallissa
  • huoltaja on jäähallissa vain välttämättömän ajan, lasten jäiden aikana ei jäädä käytäville juttelemaan
  • muistetaan hyvä käsihygienia ja tullaan vain terveenä harjoituksiin
  • Aikuisen tehtävänä on huolehtia turvavälien toteutumisesta hallilla liikkuessa

Lisää koronaohjeita Turun kaupungin liikuntapalveluiden käyttäjille: https://www.turku.fi/kulttuuri-ja-liikunta/liikunta/koronainfo-liikuntapalveluiden-kayttajille

Perheen tulee rekisteröidä luistelija Hoika-sivustolle seuran antamien ohjeiden mukaisesti. Ohjeet lähetetään huoltajalle ennen luistelukoulun alkamista sähköpostitse. Rekisteröimällä  luistelija saa tapaturmavakuutuksen. Luistelukoulu sisältää myös seuran jäsenmaksun.

Luistelukouluumme ovat tervetulleita kaikki luistelusta kiinnostuneet tytöt ja pojat aikaisempaan luistelukokemukseen katsomatta. Luistelukoulustamme löytyy kaikille omaa tasoa ja ikää vastaava pienryhmä. 

Luistelukoulussa harjoitellaan ja opitaan perusluistelutaitoa leikkimielellä, mutta silti tavoitteellisesti. Jokaiselle kerralle on oma teemansa. Tavoitteena on oppia oikea luisteluasento, alkeisluistelua eteen ja taakse, sirklausta, erilaisia liukuja eteen ja taakse, oikeanlainen jarrutus, kaaria, käännöksiä, piruetteja ja hyppyjä. Harjoitteiden avulla lapsen tasapaino, rytmitaju sekä vartalonhallinta kehittyvät. Luistelun lisäksi luistelukoulussa harjoitellaan ryhmässä toimimista sekä sosiaalisia taitoja. Jäällä luistelukoululaisia opettavat luistelukouluohjaajat sekä taitoluisteluvalmentajat.

Kaikki luistelukoululaiset pääsevät esiintymään myös SCT:n vuosittaisiin luistelunäytöksiin. Näytöksissä kaikki pääsevät esittelemään mitä ovat kauden aikana oppineet jäällä! Tavoitteena on, että jokainen luistelukoululainen saa positiivisia kokemuksia ja elämyksiä liikkumisesta sekä kiinnostuu myös upeasta lajista harrastuksena. Luistelukoulusta voi valmentajien suosituksesta siirtyä jatkamaan taitoluistelua yksinluistelun edistyneempiin harrastaja- tai kilparyhmiin. Vaikka luistelukouluharrastus ei jatkuisikaan taitoluistelujäille saakka, saa luistelukoulusta tärkeitä taitoja niin vapaa-ajalle ulkojäille kuin vaikkapa koulun liikuntatunneille. Luistelusta nauttii enemmän, kun osaa oikeanlaisen perustekniikan jo heti pienestä! 

VAKUUTUS:

Ryhmätapaturmavakuutus sisältyy luistelukoulun hintaan. Vakuutuksen on antanut Vakuutusyhtiö Pohjola, jonka konttoreista saa urheiluvahinkoilmoituslomakkeita tai vaihtoehtoisesti ilmoituksen voi täyttää myös netissä. Luistelukoulun ohjaajan tulee tapaturman sattuessa vahvistaa korvaushakemukseen, että vahinko on todella sattunut vakuutuksen korvauspiiriin kuuluvissa olosuhteissa.

VAATETUS:

Liikkuessa on tärkeää pitää huoli oikeanlaisesta vaatetuksesta sekä varusteista. Vaikka jäähalli on kylmä tulee luistellessa kyllä lämmin. Liian paksut ja kuumat vaatteet voivat tehdä liikkumisesta tukalaa ja jopa haitata oikeanlaisia liikeratoja. Suosittelemme luistelukoululaisille joustavaa kerrospukeutumista, jossa lapsi pystyy menemään kyykkyyn. Jäähallille ei turvallisuussyistä saa tulla likaisissa, hiekkaisissa pihavaatteissa, sillä hiekka jäällä aiheuttaa kaatumisen. Turvallisuussyistä myös luistelukypärän käyttö on pakollista luistelukoulussa ellei valmentaja toisin mainitse.

  • Hanskat (saattavat kastua)
  • Lämmin hengittävä kerrasto /sukkahousut /poolopaita
  • Verryttelypuku / tuulipuku
  • Luisteluhame / trikoot

LUISTIMET:

Luistelemaan opeteltaessa luistimet ovat kaikkein merkittävimmässä roolissa. Oikeanlaiset luistimet sekä hyvä terien kunto takaavat  käyttömukavuuden sekä tekevät oppimisesta helpompaa. Hyvät luistimet tukevat nilkkaa niin, että jalat pysyvät suorassa luistimilla käveltäessä / luistellessa.

Luistimilla käveltäessä kannattaa aina pitää teräsuojat päällä, sillä muuten terät tylsyvät helposti. Harjoitusten jälkeen luistimet tulee kuivata huolellisesti sekä nostaa kotona kuivumaan ruostumisen estämiseksi.

Vanhoja käytettyjä taitoluistimia voi löytää edullisesti mm. Facebookista ”SCT:n oma kirpputori”.

LUISTELUKOULUUN TULTAESSA:

Toivomme, että saavutte luistelukouluun hyvissä ajoin ennen tunnin alkua. Vaihtoaitioon on pääsy ainoastaan luistelijoilla sekä luistelukoulun ohjaajilla, avustajilla ja valmentajilla. Vanhemmat voivat mennä seuraamaan tuntia katsomoon. Tunnin päätyttyä vanhemmat voivat tulla luistelijoita vastaan koppiin auttamaan luistimien ja vaatteiden vaihdossa.

​​

Vastuuvalmentajat:

Mari Koskinen, luistelukoulu.sct(at)gmail.com

Luistelukouluohjaajat:
Amanda Airo
Emilia Biskop
Jenny Hansen
Salla-Kaisa Heliander
Matilda Karvonen
Julia Koskelo
Mari Koskinen
Lotta Levonen
Ella Merinen
Lauri Mulari
Ella Teuri
Tilla Tuominen

Kaikki luistelukouluohjaajamme ovat osallistuneet Suomen Taitoluisteluliiton ja VALO:n ohjaajakoulutuksiin